FPL Team Reveal Gameweek 2

Vi fick en tacksam start av FPL-säsongen tack vare att vi valde Haaland före Kane och därmed inkasserade fullt godkända 76 poäng i Gameweek 1. Således slapp vi göra ett tidigt byte för att slippa undan price dropped på Kane och istället fick vi ta del av Haalands price rise!

Men nu är det fokus på Gameweek 2. Med 90 minuter till deadline avslöjar härmed mitt lag inför Gameweek 2, precis som jag gjorde inför Gameweek 1:

Bild: Fantasy Premier League

Jag är fortsatt nöjd med hela min trupp och väljer därför att spara mitt byte.

Övriga förändringar
  • Dalot ut, Bailey in

Dalot fick starten i Gameweek 1 i en match där Manchester United allt annat än imponerande. Petningen av Dalot är dock inte glasklar utan det stod länge mellan honom, Reece James och Bailey om vilka två som skulle ta de sista platserna i elvan. Det är lätt att bara gå på “autopilot” och ha Reece James i sitt lag bara för att han är dyr, men kollar man på deras predicted points så är det inte lika självklart längre. Bailey har 4.6 medan Reece James ligger på 4.5.

Den sistnämndas poängskörd kommer dock påverkas av huruvida han startar som höger wingback eller höger mittback men eftersom matchen spelas på söndag räknar jag inte med att få någon mer information om det innan deadline.

Varför hamnar då Dalot på bänken tror denna risk? För att Dalot har inte samma höjd i sig som Reece James. Chelseaspelaren slog över 10 hörnor under Gameweek 1, vilket innebär att oavsett om han kommer starta som wingback eller inte så förblir han ett offensivt hot och därmed anser jag det vara värt risken. För en risk är det: Manchester United har lägre odds att vinna sin match än vad Chelsea har att vinna sin.

  • Kaptensbindel flyttas från Salah till Haaland

Valet kan anses tråkigt och populistiskt, men Haaland har en av säsongens lättaste matcher framför sig. De möter Bournemouth på hemmaplan och har 1.08 i odds att vinna matchen och oddset att Manchester City gör över 3.5 mål är 2.15. Om Manchester City lyckas göra fyra mål ska det mycket till för att inte få en offensiv return från norrmannen.

Salahs match är heller inte fy skam och det händer inte ofta att jag INTE bindlar Salah när Crystal Palace står för motståndet på Anfield. Liverpools odds att vinna sin match är dock något högre (1.22) än vad Citys är och deras odds att göra över 3.5 mål är betydligt högre (3.65). Vad som ändå lockar med Salah är att han trots allt får en extra poäng för en hållen nolla. Enligt oddssleverantörerna Kambis odds är det ca 56% chans att Liverpool håller nollan i Gameweek 2, vilket alltså innebär 0.56 extra i “expected points” (56% av 1 poäng som man får för hållen nolla) som Haaland aldrig kan komma åt. Därför brukar Salah vara den givna kaptenen för mig så länge inte Haaland har en noterbart bättre match – Och detta är en av dem gångerna.


PS! Dela gärna artikeln med era FPL-kompisar som behöver lite hjälp på traven! Vill du läsa fler svenska FPL tips hittar du dem under fliken ”Fantasy Premier League” högst upp på sajten eller bland relaterade här nedanför: