adidas ball game grass

FPL Spelaranalys: Haaland vs Kane

Den hetaste debatten i FPL just nu är den mellan Haaland och Kane. Kane har länge varit det säkra valet, men med tanke på Haalands ägandeskap (61.6% kontra Kanes 19.2%) är det snarare norrmannen som är det säkraste valet för tilfället. Men vilket val är bäst?

Varför Kane är det bästa valet

Sedan Conte tog över som ny tränare för Tottenham har Kane varit glödhet. På 28 ligamatcher stod Kane för 16 mål och 8 assist, vilket till slut räckte till en fjärdeplats i skytteligan. Duon Conte/Kane hymlar inte om hur mycket de tycker om varandra, vilket gör att många tror på en fortsatt succé för anfallaren. Trots sitt relativt låga ägandeskap kan man känna sig trygg i att Kane kommer leverera poäng om man väljer honom i sitt FPL-lag.

Till skillnad från Kane spelar Haaland trots allt under Pep som gillar att rotera i sitt lag och vi får inte glömma att även Julian Alvarez gått till Manchester City detta transferfönster som också kommer få sina spelminuter. Pep har även en tendens att slussa in sina spelare långsamt i laget (se Grealish), vilket gör att Guardiola kanske roterar extra mycket till en början?

Varför Haaland är det bästa valet

Genom att välja Haaland väljer du den bästa anfallaren i ligans bästa lag. Att sitta utan Haaland kan därför vara dumdristigt när han ägs av majoriteten av alla FPL-lag och man vet att Manchester City kommer ösa på framåt oavsett vilka det möter. Lägg då till att Manchester City har ett bättre schema i inledningen av säsongen än Tottenham samt att även Kane fått lite ny konkurrens i Richarlison så är det uppenbart att det finns flera argument för båda spelare. Därför har flera manager kommit på följande idé: Inleda med Kane i GW1, sedan byta till Haaland. Låt mig förklara varför jag inte gillar iden:

Varför Kane till Haaland GW2 inte är en bra idé

Under inledningen av säsongen är det många frågetecken som behöver rätas ut och de flesta managers har minst tre spelare i sitt lag som de inte känner sig helt säkra på. Oftast handlar det om de billiga bänkspelarna (som du kan läsa mer om HÄR) och det är lätt hänt att du tvingas göra ett tidigt byte. Därför tycker jag att det inte alls är en bra idé att redan innan säsongen planera in byten inför framtida Gameweeks. Jag tycker absolut att du ska förbereda dig inför olika potientiella utfall men var då också beredd på att saker sker som gör att du inte kan byta in Haaland eller att du eventuellt tvingas ta -4 poäng. Gör detta samtidigt som du får ta inledningen av säsongen lite som den kommer så kommer du se goda resultat!

Så vem väljer du: Kane eller Haaland?

PS! Dela gärna artikeln med era FPL-kompisar som behöver lite hjälp på traven! Vill du läsa fler spelaranalyser hittar du dem under fliken ”Fantasy Premier League” högst upp på sajten eller bland relaterade här nedanför: