Utbildning VI: Regler att följa

Innan du börjar spela poker har jag listat olika faktorer till hur du blir en framgångsrik poker:

Bankroll Management

Det spelar ingen roll hur bra du är om du inte använder dig av bankroll management (BRM). Vad är bankroll management? Det är regler som du följer som avgör vilka nivåer du har råd att spela på. Generellt brukar jag säga att max 1% av din bankrulle får gå till en specifik pokerturnering och att du måste ha minst 20 buyins för att ha råd att spela i ett cash game. Dessa regler är dock ganska aggressiva så följer du dessa riktlinjer får du vara beredd på att du kan komma behöva gå ner i stakes emellanåt. Vet du aatt det hade varit tufft för dig borde du ha betydligt striktare linjer, kanske runt 0.25% för en pokerturnering och 60 buyins för ett cash game!

Spela ej när du är tilt

Många nybörjare gör misstaget att de vill vinna tillbaka pengar de har förlorat och spelar därför ännu mer när det går dåligt. Detta är ett stort misstag då du troligtvis inte spelar ditt bästa vid dessa tillfällen. För att vinna i poker är det viktigt att spela mer när det går bra och mindre när det går dåligt!

Den bästa spelaren vinner inte mest

Vinner den bästa spelaren i poker? Svaret på den frågan är nej. Du kan ha flera kompisar som är bättre än dig men som vinner mindre än dig. De kanske rent av förlorat pengar. Detta kan bero på dåligt BRM, att de spelar när de är tilt eller att de spelar mot fel spelare. Om din kompis har hybris och bestämmer sig för att spela mot världens bästa spelare kommer han troligtvis förlora. Var istället smart och spela mot spelare som du tror att du är bättre än. Om du är 10:e bäst i världen på poker men bara möter de som är topp 9, tror du att du kommer vinna? troligtvis inte. Men om du är 11:e bäst i världen men bara möter spelare utanför topp 10? Troligtvis? Välj dina motståndare!

Och sist men inte minst: Kom ihåg att övning ger färdighet!

Har du några övriga frågor till mig når ni mig under fliken ”kontakt” eller @BetCentralen på twitter. Lycka till med spelandet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s