FPL Spelaranalys: Andreas Pereira

FPL Spelartips 22/23

Varje gång en spelare byter lag inom Premier League uppstår det alltid en viss oro bland FPL-managers, oavsett om spelaren går till ett bättre eller sämre lag. En del (ex. Grealish) minskar i popularitet medan andra (ex. Jota) ökar. Hur kommer det då bli med Andreas Pereira som nu i dagarna blev klar för Fulham?

En sak kan vi i alla fall konstatera: Ingen hade ens tänkt tanken att ha Pereira om det inte vore för hans klubbyte till Fulham. När FPL satte priserna för spelare var Pereira fortfarande kvar i Manchester United, därav det låga priset. Nu är han istället en tänkt startspelare för spelets lägsta pris för en mittfältare: 4.5 miljoner!

Spelarstatistik

  • Säsong 21/22 i Flamengo: 13 ligamatcher, 2 mål, 1 assist. Spelade primärt central mittfältare
  • Säsong 20/21 i Lazio: 26 ligamatcher, 1 mål, 2 assist. Spelade primärt central mittfältare
  • Säsong 19/20 i Manchester United: 25 ligamatcher, 1 mål och 3 assist. Spelade primärt offensiv mittfältare/central mittfältare

Källa: Transfermarkt

Slutsats

Som statistiken tydligt visar är inte Pereira en poängspelare, oavsett om han spelare som offensiv mittfältare eller har en mer central roll. Faktum är att han stundtals spelade defensiv mittfältare under senaste säsongen i Flamengo., så förvänta er inte ständiga offensiva poäng om ni väljer att ha honom i ert lag. Med det sagt så är min plan just nu att ha honom i mitt lag då han fyller en funktion. Hans billiga pris frigör nämligen pengar som jag istället kan lägga på mina spelare som jag tänkt starta vecka ut och vecka in. Pereira då? Han ska sitta på min bänk, plocka en hel del 2-poängare och hoppa in om det skulle krisa sig. Det är han bäst på!

Min analys: Köp