empty seat

FPL Spelaranalys: Bästa anfallaren för 4.5 i FPL

Har du inte mycket pengar kvar att fylla ditt FPL-lag med? Här är en genomgång på olika alternativ att fylla den sista lagplatsen med!

Sam Greenwood – Leeds

Greenwood är det populäraste valet av budgetanfallare med hela 28.5% i ägandeskap. Under fjolårssäsongen fick han 232 minuters speltid i Premier League och stod för 0 mål och 2 assist, vilket låter lite men trots allt är den högsta poängskörden av en 4.5-anfallare under fjolårssäsongen. Leeds inledningsvis starka schema tror jag lurar många FPL-managers att köpa in honom och jag ser en stor risk i att många kommer sälja honom redan efter några GW:s. Vad leder det till? Jo, att spelaren sjunker i pris, vilket kan förstöra mycket längre fram på säsongen. Jag höjer därför ett varningens finger för Greenwood.

Sammanfattning:

  • Den mest valda anfallaren för 4.5
  • Har ett bra schema
  • Finns risk att han inte får mycket speltid
  • Risk att många säljer honom och att han då sjunker i pris

Lyle Taylor – Nottingham Forest

Taylor ser jag som ett bra alternativ för de managers som inte vill ha Greenwood i sitt lag. Förra säsongen gjorde Taylor 18 matcher för Nottingham (3 mål, 1 assist) innan han lånades ut till Birmingham och gjorde 5 mål och en assist på 14 matcher. Nu är han återigen tillbaka i Nottingham men likt Greenwood är en startplats långt ifrån given. Taylors schema är dock inte lika bra, vilket kan förklara hans något lägre ägandeskap. Detta ser jag dock inte som någonting negativt, tvärt om. Oavsett vem du kommer välja handlar detta om spelaren som ska sitta längst ut på din bänk och det låga ägandeskapet kan vara en liten försäkring mot att många gör sig av med honom, vilket i sin tur leder till ett sjunkande pris.

  • Stark fjolårssäsong
  • Halvtastigt schema
  • Finns risk att han inte får mycket speltid
  • Lågt ägandeskap, vilket kan vara positivt

Luke Plange – Crystal Palace

En spännande outsider som fick mycket uppmärksamhet i FPL-kretsar under gårdagen efter sin insats mot Ipswich. Centerforwarden från Arsenals akademi gjorde hat trick på mindre än en timme och genast börjar bilder florera på FPL-managers med Plange i sina lag. Han är en spelare som numer finns på min radar men jag vill mer av honom innan han blir aktuell

Min analys: Oavsett vem av dessa tre du väljer ska du inte ha en större kravbild än att spelaren periodvis får några inhopp. Att undvika köpa en spelare som sjunker i pris ser jag därför som en viktigt faktor att ha med i sin ekvation och därför lutar jag just nu mot Lyle Taylor.

PS! Dela gärna artikeln med era FPL-kompisar som behöver lite hjälp på traven! Vill du läsa fler spelaranalyser hittar du dem under fliken ”Fantasy Premier League” högst upp på sajten.

En reaktion på ”FPL Spelaranalys: Bästa anfallaren för 4.5 i FPL”

Kommentera