FPL Spelaranalys: Gabriel Jesus

FPL Spelartips 22/23

Arsenals prestigevärvning Gabriel Jesus har anlänt till truppen för £45 Miljoner och förväntningarna på anfallaren är höga! Kommer han leva upp till kraven som alla ”Gunners” där ute har på honom?

Efter att Erling Haalands och Julian Alvarez anlänt till Manchester Citys trupp föll det sig ganska naturligt att Gabriel Jesus valde att söka sig vidare. I ett Arsenal, som på senare tid tappar både Aubameyang och Lacazette, lär det finnas goda chanser för speltid. Senaste säsongen stod Jesus för 8 mål och 9 assist i Premier League, vilket får ses som godkänt med tanke på han speltid på sammanlagt 1878 minuter. Brassen stod alltså för en offensiv return var 110:e minut!

Jesus kommer inleda säsongen med prislappen 8 miljoner, vilket jag ser som fullt rimligt då han kommer vara den offensiva stjärnan i ett lag som kommer slåss om de högre positionerna. Lägg då till att Arsenal inleder säsongen mer ett riktigt bra schema och att Jesus möjligtvis även blir straffläggare.

Överlag anser jag Arsenals spelare ligga något lågt i pris. Just nu lutar jag därför åt att inleda säsongen med tre arsenal-spelare, varav Gabriel Jesus är det mest självklara valet för mig. Nämnde jag förresten att han gjorde mål redan efter 90 sekunder i sin Arsenal-debut?

Min analys: Köp

Kommentera