FPL Spelaranalys: Ivan Perisic

FPL Spelartips 22/23

När de flesta hör ”Ivan Perisic” är det nog inte många som tänker på en defensiv spelare. Trots detta är han listad som försvarare i Fantasy Premier League. Är detta för bra för att vara sant?

Tottenhams nuvarande tränare, Antonio Conte, tränade Perisic så sent som för två säsonger sedan under deras tidigare sejourer i Inter. Under denna period spelade Perisic nästan uteslutande som vänster wingback i Contes 5-backslinje, med några enstaka undantag som anfallare. Samtliga av kroatens offensiva poäng (4 mål, 5 assist) kom dock från vänster wingbacks-positionen och att Conte tänkt spela honom på någon annan position än just wingback denna gången ser jag som osannolikt då Spurs även plockat in anfallaren Richarlison.

Det stora frågetecknet kring Perisic är speltiden. Under säsongen 20/21 i Inter fick Perisic spela 32 matcher. Av dessa 32 matcher blev han utbytt 16 gånger och inbytt 12 gånger. Jag tror vi alla vet hur frustrerande det kan vara när en spelare kommer in i slutskedet av en match och således bara inkasserar en poäng. Lägg då till oron över att han kanske blir utbytt innan 60:e minuten och inte får poäng för en eventuellt hållen nolla. Han fick trots allt bara spela fyra hela ligamatcher under säsongen och nu är han dessutom två år äldre. Kommer kroppen hålla?

Med det sagt så är Perisic trots allt en offensiv urkraft och om Spurs åker på några skador kan det till och med öppna upp för att Perisic får chansen högre upp i banan. Jag utesluter ännu inte att han möjligtvis kan finnas med i mitt FPL-lag när säsongen drar igång men jag skulle ljuga om jag inte säger att han är ett frågetecken för mig. Hur kommer du agera?

Min analys: Avvakta

Kommentera