FPL Team Reveal Gameweek 1

Med 90 minuter kvar till deadline avslöjar jag härmed mitt lag inför Gameweek 1:

Som ni kan se har jag behållit stommen i laget från min draft som jag avslöjade förra veckan och vi kan konstatera att Ward som andramålvakt verkar falla väldigt väl ut! I övrigt har jag gjort följande förändringar:

  • Chilwell -> Robertson

Rykten går att Chilwell inte kommer få starten i Gameweek 1 och då min bänk är relativt svag vill jag inte chansa att hamna snett tidigt. Lägg då till att Chelsea under eftermiddagen värvat Cucurella, som visserligen i första hand må vara tänkt som vänster mittback, vilket gör att Chelsea kan starta med Chilwell, Alonso eller Cucurella på vänster ytterbacksposition. Jag väljer därför att satsa på Robertson som är det givna alternativet på vänsterbackspositionen i Liverpool.

  • Zinchenko -> Walker

Nästkommande två spelarbyten har jag grubblat länge på och de hänger väldigt mycket ihop med varandra. Zinchenko tror jag kommer ha en hög högstanivå men jag är inte helt säker att han kommer vara en given startspelare i Arsenal ännu. I Zinchenkos prisklass hittar vi främst offensiva ytterbackar från sämre lag eller mittbackar från topplagen. Jag tycker Kyle Walker kan vara värd till sin relativt låga prislapp på 5.0.

  • Luis Diaz -> Saka

Eftersom jag bytte in Robertson i försvaret har jag nu fyra spelare från Liverpool och därmed tvungen att offra en av dem. Diaz tror jag kan göra succé men jag kan inte tänka mig välja honom före Salah eller Trent. Jag vill heller inte byta bort Robertson, eftersom jag bara hade kunnat tänka mig byta bort honom mot Joao Cancelo, men då hade jag istället fått för många Manchester City-spelare och således fått en dominoeffekt av nya bekymmer.

För prislappen 8.0 finns många stora och bra namn att välja på. Manchester City-spelarna Foden och Mahrez (som jag väljer bort av samma anledning som Cancelo samt stor rotationsrisk) samt Saka och Mount är de som främst varit på min radar. Valet föll till slut på Saka då han är tänkt straffläggare medan Mount för tillfället inte har en nia av värdsklass i sitt lag att slå bollar på. Med det sagt tror jag Mount kan vara ett bra val men med små marginaler så föll mitt val till slut på Saka.

  • Taylor -> Archer

Valet mellan Greenwood, Taylor och Archer är hugget som stucket för mig. Ingen av dem är tänkt att starta så länge ingen skadesituation uppstår. Jag väljer Archer då han har lägst ägandeskap av dem tre och därmed borde han också ha lägst risk att gå ner i pris när majoriteten av FPL-spelarna inser att ingen av dessa tre spelar från start.

Där har ni mitt lag! Skulle någon skada uppstå under kvällen och jag behöver göra ett byte kommer jag skriva det på vårt twitterkonto @BetCentralen som ni gärna får in och följa oss på. Lycka till!


PS! Dela gärna artikeln med era FPL-kompisar som behöver lite hjälp på traven! Vill du läsa fler spelaranalyser hittar du dem under fliken ”Fantasy Premier League” högst upp på sajten eller bland relaterade här nedanför: