FPL Team Reveal Gameweek 3

Ibland gäller det att agera snabbt för att vara på rätt sida av price changes och detta var en av dem veckorna. Veckans byten gjordes redan i tisdag och de som fick lämna var Leon Bailey och Diogo Dalot som ersattes av Neco Williams och Kiernan “KDH” Dewsbury-Hall.

FPL Draft Gw 3
Leon Bailey -> KDH

Att hitta en ersättare till Bailey är inte lätt men här ville jag agera fort innan price droppen kom, vilket jag lyckligtvis hann göra. KDH fick 72 minuter i GW1 och 90 minuter i GW2 och han känns som ett tryggare val ur ett speltidsperspektiv än Bailey för tillfället. Det gör också att risken för price drop bör vara mindre, vilket är viktigt i inledningen av säsongen. Precis som många andra har jag haft en positiv Squad Value-utveckling hittills och truppen är just nu värd 100.7. Detta kommer underlätta enormt i fortsättning.

Diogo Dalot -> Neco Williams

Dalot är den enda spelare jag fått en negativ prisutveckling på hittills och det är inte direkt överraskande med tanke på Man Uniteds resultat. Jag är inte intresserad att ha någon United-spelare i mitt FPL draft just nu och med tanke på Dalots prislapp på 4.4 hade jag ytterst få alternativ att byta till. Williams blev det självklara valet då han kostar så lite som 4.0 och är en given startspelare i Nottingham. Nottingham har flera bra matcher fram till Gw8-10 då jag planerar dra mitt wildcard.

FPL Gw 3 Captain

Valet av kapten är långt ifrån självklart. De tre främsta alternativen som övervägs är Salah, Haaland och Jesus. Såhär säger oddsen:

  • Liverpool att vinna: 1.63
  • Salah att göra mål: 1.95
  • Manchester City att vinna: 1.40
  • Haaland att göra mål: 1.68
  • Arsenal att vinna: 1.46
  • Jesus att göra mål: 2.12

Jesus har på pappret kanske den enklaste matchen men spelar också i det sämst laget av de tre och har därför högst odds att bli målskytt. Detta gör honom till det sämsta kaptensalternativet enligt mig.

Haaland har enligt oddsen den största chansen att vinna och att göra mål men frågan är hur det blir med speltiden. Hittills har han blivit utbytt runt minut 75 i gw 1 och gw 2, vilket är oroväckande.

Salah har den sämsta matchen och ett högre odds att bli målskytt än Haaland. Min känsla är att denna match kan gå hur som helst – Manchester United kan ta sig i kragen och göra ett okej resultat men det hade inte förvånad mig ett dugg om de vinner med 5-0.

Dessa faktorer gör att valet är väldigt svårt. Salah har den självklara fördelen av att vara mittfältare i spelet och dessutom fått spela 90 minuter i de tidigare matcherna. Men denna vecka väljer jag att ha oddsen på min sida och sätter därför bindeln på Erling Braut Haaland. Hur gör du?

Live FPL Rank: 629k


PS! Dela gärna artikeln med era FPL-kompisar som behöver lite hjälp på traven! Vill du läsa fler FPL tips på svenska hittar du dem under fliken ”Fantasy Premier League”