FPL Team Reveal Gameweek 8

Denna helg är det äntligen dags för Premier League igen! Efter Drottning Elizabeths bortgång drar Gameweek 8 igång nu på fredag med deadline 19:30.

Gameweek 8 kommer bli en speciell gameweek eftersom tre matcher ställts in eftersom det saknad polisstyrkor. Detta eftersom Drottningens begravning äger rum redan nu på måndag. Matcherna som ställs in är följande:

  • Manchester United – Leeds
  • Chelsea – Liverpool
  • Brighton – Crystal Palace
Wildcard

Det är väldigt många där ute som sitter på tre Liverpool-spelare, ett par från Brighton och åtminstone ett par spelare från övriga fyra lag som inte spelar i helgen.

Liverpool har haft en bedrövlig säsongsinledning och nu vänder dessutom deras schema och de har tuffare motstånd att vänta. Detsamma gäller Brighton, vars spelare därför inte är lika intressanta längre.

Vi hamnar därför i en situation där det är bra att använda sitt wildcard av två anledningar:

  • Bli av med spelare från främst Liverpool och Brighton
  • Få ihop ett helt lag till Gameweek 8

Den enda nackdelen är att det aldrig är optimalt att använda sitt wildcard veckan före ett landslagsuppehåll. Nu kommer vi därför tvingas hoppa att vi inte åker på någon olycklig skada eller liknande

Varför inte free hit?

Många på sociala medier frågar varför det är så många som använder wildcard istället för free hit och en av anledningarna nämnde vi tidigare: Liverpool- och Brightonspelarna gör vi oss gärna av med även på lång sikt.

Den andra anledningen är att det med stor sannolikhet kommer dyka upp ett bättre tillfälle att använda sitt free hit senare på säsongen när vissa lag har double gameweeks. Genom att invänta rätt tillfälle är det mycket möjligt att vi kan använda vårt freehit under en omgång där hela vår startelva spelar två matcher. Det är såklart mer värdefullt än att använda vårt free hit under en gameweek där inget lag spelar dubbelt och vi dessutom gärna behåller våra byten på lång sikt – Under double gameweeks är så inte alltid fallet.

Vårt lag

Vårt lag ser därför ut såhär:

Bild: Fantasy Premier League

Newcastle har ett väldigt spännande schema framöver och vi väljer därför att satsa på tre av deras spelare.

Pope är ett väldigt populärt val, men det finns en anledning: Med Pope har man en målvakt som man vet kommer starta och de kommer vara favoriter att vinna många matcher de kommande veckorna.

Trippier är ett dubbelt hot då han kan göra poäng både framåt och bakåt i form av hållna nollor. Detta gör Trippier till en av de mest givna spelarna för de som använder sitt wildcard i gameweek 8.

Isak är det minst givna alternativet av dessa tre för mig och det stod länge mellan honom och Ivan Toney för mig om vem som skulle ta den tredje och sista anfallsplatsen. Valet föll på Isak då han spelar i ett bättre lag, kostar lite mindre och deras scheman är jämnbra.

Manchester City har också ett spännande schema att se fram emot bortsett från deras blank i Gameweek 12. Risken för rotering i Manchester City kommer man ej ifrån men Haaland, Kevin De Bruyne och Cancelo är så givna som man kan bli i Pep Guardiolas mästarlag. “KDB” blir den nya dyra mittfältare i laget efter vi gjort oss av med Salah.

Spelare att hålla ett öga på

Självklart har vi inte fått in alla spelare vi önskat och det finns ett gäng spelare som vi har på vår önskelista. Här är några:

Nathan Patterson: Evertons högerback har fått fullt förtroende denna säsong och har spelat 90 minuter i alla gameweeks hittills. Everton har ett bra schema den närmsta tiden så den som inte vill satsa på Williams eller Emerson av någon anledning har ett bra alternativ i form av Patterson

Wesley Fofana: Fofana var en av Chelsea nyförvärv under sommaren och kom till klubben för 75 miljoner pund. Men när Chelseas tidigare tränare Thomas Tuchel fick sparken och ersattes av Graham Potter blev saker och ting betydligt mer ovisst.

Än så länge har Chelsea bara spelat en tävlingsmatch under Potter och då fick Thiago Silva och Azpilicueta chansen som mittbackspar. Fofanas prislapp lockar men risken är att man går på en rejäl mina om han inte blir en ordinarie startspelare.

Jarrod Bowen: Bowen, liksom resten av West Ham, har varit iskalla denna säsong. Fyra poäng efter sex matcher är givetvis inte godkänt, men nu väntar lättare motstånd. Vi alla vet hur mycket potential som finns i West Ham-mittfältaren Bowen och om man vill chansa och ta in Bowen innan alla andra FPL-managers snappar upp honom kan detta vara ett bra tillfälle!

Tävla om 200 000kr i Premier League Fantasy

Anser du dig vara påläst på Fantasy Premier League? Den officiella Fantasy Premier League-appen erbjuder inte spel om pengar, men det gör Paf och Bethard! Denna helg erbjuder dem “EPL Weekly Monster – GW8”, en tävling som bara varar under 1 gameweek och har 200 000kr i prispotten! Spelen hittar man under kategorin “Fantasy Sports”.

Just nu ger även Bethard varje ny spelare 1000kr i bonus genom länken här nedan, medan Paf ger 99 free spins utan omsättningskrav. Kom ihåg att man måste vara minst 18 år gammal och att spela ansvarsfullt:

till bethard

Regler och villkor gäller

till paf

Regler och villkor gäller

Lycka till i Gameweek 8!


PS! Dela gärna artikeln med era FPL-kompisar som behöver lite hjälp på traven! Vill du läsa fler FPL tips på svenska hittar du dem under fliken ”Fantasy Premier League