FPL Team reveal Gameweek 5

Gameweek 4 blev en omgång som man lämnar bakom sig med blandade känslor. Å ena sidan hamnade vi över average med 69 poäng. Å andra sidan satt vi med bindeln på Salah, samtidigt som Manchester City inte lyckades hålla nollan.

Som vi tidigare skrivit på Twitter har det inte känts kul att sita utan Brighton-spelare. Redan under natten mot söndag var Pascal Gross åter påväg att stiga i pris, vilket gjorde att jag ville agera innan denna price change trädde i kraft.

Bild från Fantasy Premier League
Byten inför Gameweek 5

Bytena som gjorde blev följande:

  • KDH -> Pascal Gross
  • Reece James -> Marc Cucurella

Pascal Gross har fått stort förtroende hittills och spelet 90 minuter i samtliga matcher hittills. Jag valde därför att offra KDH för att få in honom i laget

Även Marc Cucurella har fått stort förtroende hittills med 3 raka 90-minutersmatcher. Detta, i kombination med Reece James något mer defensiva utgångsposition, gjorde att jag inte kunde rättfärdiga prisskillnaden mellan dessa två spelare. Genom att göra detta dubbelbyte har vi nu 0.6 miljoner på banken att röra oss med inför framtida gameweeks.

Tankar inför Gameweek 5

Midweek-omgångar är alltid lite extra nervösa. Spelare riskerar att vilas, vilket alltid innebär en extra risk. Många av topplagen har dessutom bra matcher på pappret. Vad innebär det?

  • Extra risk för rotation
  • Möjlighet att ta extra mycket poäng om ens spelare kommer till start

Gameweek 5 kan alltså bli en gameweek där vi tar mycket poäng men risken är att det kan gå precis tvärt om!

Gameweek 5 Captain

Kaptensvalet är ännu inte 100% spikat, men står mellan Mohamed Salah och Erling Haaland. Efter Salahs blank i deras 9-0(!) seger är det nog många där ute som känner oro, men det är inte anledningen till att jag just nu ser ut att välja bort honom. Salah hade hög xG i matchen (missade bland annat ett nästintill öppet mål) och om han lyckats göra 1-2 mål hade tongångarna varit helt annorlunda.

Anledningen till att jag överväger Haaland är för att hans match helt enkelt är för bra. Nottingham hemma är en av säsongens bästa matcher men ska vi tro Pep Guardiola finns det risk att norrmannen snart kommer vilas.

Kaptensbeslutet kan komma att ändras sent men det meddelas isåfall på vårt Twitter-konto @BetCentralen.

Lycka till i Gameweek 5!


PS! Dela gärna artikeln med era FPL-kompisar som behöver lite hjälp på traven! Vill du läsa fler FPL tips på svenska hittar du dem under fliken ”Fantasy Premier League