FPL Team reveal Gameweek 6

Haaland fortsätter gå från klarhet till klarhet och vi är väldigt nöjda med vår kaptensval i Gameweek 5. Nu väntar en ny helg med spännande matcher och man märker att FPL börjar sätta sig!

Mitt lag inför Gameweek 6
Bild: Fantasy Premier League

Denna vecka väljer jag att spara mitt byte. Laget känns okej, samtidigt som där finns ett par spelare (Saka och Robertson) som jag gärna gör mig av med. Robertson är den jag helst byter bort, men i en match mot Everton där Liverpool har 1.41 i odds att vinna matchen känns inte som rätt lag. Från och med Gameweek 8 kommer Liverpool ha ett tuffare schema och då kan jag mycket väl agera stort, kanske rent av dra wild card.

Gameweek 6 Captain

Kaptensvalet har jag grubblat över lika mycket som alla andra. Haaland, som gjort hat trick i två raka matcher, kan ses som det självklara valet. Problemet är, precis som jag skrev i inlägget inför gameweek 5, risken för rotation som växer för varje match som han startar.

Pep har sagt att roteringen kommer börja när Manchester City börjar spelar matcher med 3 dagars mellanrum, och den tiden är nu. Redan på tisdag väntar Sevilla på bortaplan i Champions League. Senast var det Kevin De Bruynes tur – Och frågan är om det inte är nu Haaland äntligen får lite vila?

Övriga tankar

Nu när vi har spelat några Gameweeks kan man tydligt se att lagen börja skilja sig mer och mer åt. Salah, som var den mest givna spelaren i många drafts, är inte lika självklar. Brighton-spelare blir mer och mer populära. Mitrovic, som många hånade inför säsongen, byts in av många managers. Positivt för spelet såklart och det gör det hela mer utmanande!

Listan med spelare på min radar är lång för tillfället och därför känns det skönt att spara ett dubbelbyte inför nästa vecka. Skulle jag byta ut Robertson och Saka öppnar det upp väldigt många alternativ. Antingen kan jag köpa en ny premiumback och en mittfältare runt 8M, eller en budgetback och en premiummittfältare!

Tävla om 250 000kr i Fantasy Premier League

Anser du dig vara påläst på Fantasy Premier League? Den officiella Fantasy Premier League-appen erbjuder inte spel om pengar, men det gör Paf och Bethard! Denna helg erbjuder dem “EPL Weekly Monster – GW6”, en tävling som bara varar under 1 gameweek och har 250 000kr i prispotten! Spelen hittar man under kategorin “Fantasy Sports”.

Just nu ger även Bethard varje ny spelare 1000kr i bonus genom länken här nedan, medan Paf ger 99 free spins utan omsättningskrav. Kom ihåg att man måste vara minst 18 år gammal och att spela ansvarsfullt:

till bethard

Regler och villkor gäller

till paf

Regler och villkor gäller

Lycka till i Gameweek 6!


PS! Dela gärna artikeln med era FPL-kompisar som behöver lite hjälp på traven! Vill du läsa fler FPL tips på svenska hittar du dem under fliken ”Fantasy Premier League