UCL Fantasy Team Reveal Gameweek 1

Champions League-säsongen drar äntligen igång imorgon och självklart kommer vi på Bettingcentralen komma med tips till Uefas egna fantasyspel till turneringen! Länk till sidan hittar ni här

Vi går rakt på sak och avslöjar lag direkt och så kommer kommentarer hur vi tänkt längre ner:

Bild från gaming.uefa.com
Målvakter

Valet av målvakter är alltid svårt, framför allt i en stor turnering där det finns många faktorer att ta hänsyn till.

Perin anser vi vara ett bra val för 4.0. Prislappen är det minsta en målvakt kan ligga på och kommer troligtvis få speltid under Sczcesnys frånvaro. Senaste rapporterna vi har hört är att polacken tros komma tillbaka efter landslagsuppehållet och då får vi glädje av Perin i 2 gameweeks! Helt okej sett till prislappen.

Vi vill därför hitta en målvakt som kompletterar Perin genom att spela på olika dagar. Skillnaden mellan UCL Fantasy och FPL är nämligen att man kan göra byten i UCL under gameweekens gång om en gameweek pågår i mer än en dag. Valet föll därför på Oblak, som vi tror kommer ha goda chanser på hållna nollor (vi alla vet hur Diego Simeone gillar att spela fotboll). På så vis kan vi starta Perin på tisdag och går det inte bra byts han ut mot Oblak på onsdag.

Försvarare

I backlinjen har vi främst valt ytterbackar i topplag med goda chanser att vinna sina matcher och ta offensiva poäng. PSG går som tåget just nu och därför känns det skönt att ha in Nuno Mendes för lite extra PSG-täckning.

Den enda spelaren som inte passar in i beskrivningen är Reinildo. Vi väljer trots det att satsa på Atletico Madrid-försvararen med tanke på deras gruppmotstånd där Atletico kommer ha möjlighet till flera hållna nollar. Eftersom Reinildo spelar på onsdag placerar vi honom på bänken. Kom ihåg att alltid ha spelaren som spelar först i startelvan så att man kan göra justeringar under gameweeken!

Mittfältare

Chelsea har hamnat i en spännande grupp där de får ses som favoriter att vinna gruppen. I mötena mot Dinamo Zagreb och Salzburg kommer de gå in som storfavoriter, och som storfavoriter ökar såklart chansen att få straff. Jorginho känns därför som ett bra och billigt alternativ till 5.5 eftersom han är första straffläggare i Chelsea.

Tottenham har hamnat i en intressant grupp där de får axla rollen som förhandsfavoriter, men gruppen har alla förutsättningar att bli jämn. Att ha Kulusevski känns som ett klokt val då man får en offensiv startspelare i ett favorittippat lag. Även Vinicius Jr och Bergwijn passar in i denna beskrivning, enda skillnaden är att den sistnämnde troligtvis kommer få slåss om andraplatsen i sin grupp. Ajax är dock ett offensivt lag och mot ett Liverpool som läcker har han absolut möjlighet att göra poäng.

Sist har vi Joao Mario som i grund och botten är en central mittfältare men spelat vänstermitt under inledningen av säsongen. Han har inlett starkt med 4 mål och 1 assist på 5 matcher och till prislappen 6.0 får man mycket spelare för pengarna. Sporting är i samma grupp som Spurs, Frankfurt och Marseille. Mot sådant motstånd tror jag Mario har goda chanser att fortsätta sin heta form!

Anfallare

Neymar och Haaland behöver knappast en introduktion. Det räcker att kolla deras statistik denna säsongen för att inse varför de är två bra alternativ. Rafael Leao däremot valdes av två skäl: Dels kommer hans lag vara favoriter i fyra av sex gruppspelsmatcher. Dels är hans prislapp i ett fack där det inte fanns så många andra intressant alternativ.

Spela Fantasy Champions League och vinn 500 000kr!

Det officiella UEFA Champions League fantasy-spelet är helt gratis att spela och erbjuder inte spel om pengar, men det gör Paf och Bethard! Denna vecka erbjuder dem “Champions League Group Stage”, en tävling som bara varar under Champions League gruppspel och har 500 000kr i prispotten! Spelen hittar man under kategorin “Fantasy Sports”. De erbjuder även “Tuesday Main Event” och Wednesday Main Event” med 75 000kr i vardera prispott!

Just nu ger även Bethard varje ny spelare 1000kr i bonus genom länken här nedan, medan Paf ger 99 free spins utan omsättningskrav. Kom ihåg att man måste vara minst 18 år gammal och att spela ansvarsfullt:

till bethard

Regler och villkor gäller

till paf

Regler och villkor gäller

Lycka till i Gameweek 1!


PS! Dela gärna artikeln med era FPL-kompisar som behöver lite hjälp på traven! Vill du läsa fler fantasytips på svenska hittar du dem under fliken ”Fantasy Premier League