UCL Fantasy Team Reveal Gameweek 2

Då var det snart dags för Gameweek 2 i UEFA Champions League Fantasy! Vi fick en fullt godkänd inledning på säsongen när vi plockade 90 poäng under Gameweek 1:

Bild: Uefa.com

Det ska tilläggas att vi på grund av omständigheter missade onsdagens deadline. Det hade inte så stor påverkan på resultat då vi ändå inte ha tänkt flytta bindeln. Våra bänkspelare tog heller inte särskilt mycket poäng under onsdagsmatcherna. Mycket tack vare Guerreiro, Cancelo och Haaland har vi nu fått en bra start!

Gameweek 2

Inför Gameweek 2 har alla fått två gratis byten. Oblak kom tillbaka tidigare än vi önskat och därför byter vi ut Grbic. Att ha två målvakter som spelar under olika dagar är oerhört värdefullt eftersom vi då kan alternera mellan dem beroende på resultat. Får vi inte en träff på målvakten på tisdagens match kan vi enkelt byta ut honom inför onsdagen. Därför är det betydligt viktigare att ha 2 spelande målvakter i detta fantasy-spel jämfört med Fantasy Premier League!

Frågorna vi måste ställas oss är därför: Vilken målvakt tror vi kan ta mycket poäng, är i rätt prisklass och spelar andra dagar än vår andra målvakt Vlachodimos?

Byten

Bytena som vi gjorde blev följande:

  • Ut: Grbic och Bergwijn
  • In: Diogo Costa och Kvaratskhelia

Diogo Costa ser vi som det perfekta komplementet till Vlachodimos. Costa spelade gruppspelets tuffaste match i Gameweek när de mötte favorittippade Atletico Madrid på bortaplan. Nu kvarstår dubbelmöte mot Club Brugge, Bayer Leverkusen och ett hemmamöte mot Atletico.

Brügge vann visserligen sin första match men får ändå klassas som gruppens sämsta lag. Bayer Leverkusen är inne i en riktig formsvacka just nu och ligger näst sist i Bundesliga efter sex omgångar. Jag gillar verkligen Portos chanser att ta poäng mot dessa lag och då finns det även goda chanser att de håller nollan bakåt!

Diogo Costas prislapp på €5m är dock €1 högre än vår tidigare målvakt Grbic. För att möjliggöra bytet var vi därför tvungna att nedgradera på en annan position. Napolis vänsterytter Kvicha Kvaratskhelia ser vi som det självklara valet.

Under Gameweek 1 spelade Napoli mot förhandsfavoriten Liverpool men vann med 4-1. Kvaratskhelia stod för 1 assist på sina 57 spelade minuter. I ligan har han hittills gjort 4 mål och 1 assist på 6 matcher, så här finns absolut möjligheter till poäng! Nu väntar bottentippade Rangers på bortaplan och till den låga prislappen €5.5 känns

Vårt lag inför Gameweek 2

Vårt lag ser därför ut enligt följande:

Bild: UEFA.com

På tisdagskvällen har vi tre spelare som kommer till spel: Kulusevski, Reinildo och Diogo Costa. Här tror vi att Kulusevski har högst höjd och störst möjlighet att ta många poäng bland dessa tre spelare. Gör han inte det flyttas vi bindeln till Haaland inför onsdagens matcher!

Spela Fantasy Champions League och tävla om 75 000kr!

Det officiella UEFA Champions League fantasy-spelet är helt gratis att spela och erbjuder inte spel om pengar, men det gör Paf och Bethard! Denna vecka erbjuder dem fem olika fantasy-tävlingar i olika prisklasser:

  • Tuesday Double: 20 000kr i prispotten
  • Tuesday Main Event: 50 000kr i prispotten
  • Man of The Match Tuesday: 5 000kr i prispotten
  • Wednesday Double: 20 000kr i prispotten
  • Wednesday Main Event: 75 000kr i prispotten

Just nu ger dessutom Bethard varje ny spelare 1000kr i bonus genom länken här nedan, medan Paf ger 99 free spins utan omsättningskrav. Kom ihåg att man måste vara minst 18 år gammal och att spela ansvarsfullt:

till bethard

Regler och villkor gäller

till paf

Regler och villkor gäller

Lycka till i Gameweek 2!


PS! Dela gärna artikeln med era FPL-kompisar som behöver lite hjälp på traven! Vill du läsa fler fantasytips på svenska hittar du dem under fliken ”Fantasy Premier League