Blank Gameweek 7: Detta händer nu

Efter Drottning Elizabeths bortgång under torsdagskvällen kommer Premier League hedra henne med att ställa in helgens matcher. Det betyder att Gameweek 7 blir en så kallad “blank gameweek”.

Detta händer nu

Gameweek 7 kommer räknas som en vanlig gameweek där alla spelare får 0 poäng. Undantaget är de managers som gjort flera byten än sina gratisbyten och tagit minuspoäng för detta.

De som använt triple captain, bench boost eller free hit inför gameweek 7 kommer få tillbaka detta. Har man däremot använt wildcard kommer detta rulla vidare inför nästa gameweek (dvs gameweek 8, om inte den också ställs in).

Tips

Har man två gratisbyten bör man alltså ta tillfället i akt och använda ett av sina byten så det inte brinner inne. Även om det inte spelas några matcher så kommer det räknas som en vanlig gameweek, vilket betyder att man får ett gratisbyte precis som under vilken annan omgång som helst.

När spelas matcherna de uppskjuta matcherna?

När matcherna kommer spelas är inte bekräftat. Det är inte heller bekräftat om detta kommer innebära en double gameweek om det kommer läggas in en extra gameweek som det gjordes under pandemin. Håll er uppdaterade och gör era byten utifrån den senaste informationen!

Vad ska jag göra nu?

Har du två byten bör du absolut nyttjs ett av dem innan morgondagens deadline. Problemet är att vi inte vet om gameweek 8 kommer spelas som planerat eller inte, så avvakta med bytet ifall mer information dyker upp.

Huruvida gameweek 8 spelas eller inte har stor påverkan på mitt personliga beslut eftersom det är Liverpools sista match innan deras schema vänder och blir svårare. Spelas inte den matchen tycker jag att man kan byta ur dem redan inför morgondagens deadline, men spelas den så avvaktar jag en vecka till.

Så avvakta om det kommer mer information, annars får man helt enkelt göra ett beslut som fungerar oavsett om gameweek 8 spelas eller inte!

Tävla om 10 000kr i Fantasy La Liga/Serie A/Ligue 1

Anser du dig vara påläst på Fantasy Sports? Den officiella Fantasy Premier League-appen erbjuder inte spel om pengar, men det gör Paf och Bethard! Denna helg erbjuder Fantasy Betting på olika matcher i La Liga, Serie A och Ligue 1! Till skillnad från FPL varar dessa tävlingar bara i en gameweek. Spelen hittar man under kategorin “Fantasy Sports”.

Just nu ger även Bethard varje ny spelare 1000kr i bonus genom länken här nedan, medan Paf ger 99 free spins utan omsättningskrav. Kom ihåg att man måste vara minst 18 år gammal och att spela ansvarsfullt:

till bethard

Regler och villkor gäller

till paf

Regler och villkor gäller

Trevlig helg önskar vi på BettingCentralen!


PS! Dela gärna artikeln med era FPL-kompisar som behöver lite hjälp på traven! Vill du läsa fler FPL tips på svenska hittar du dem under fliken ”Fantasy Premier League