soccer field

Speltips: Newcastle vs Nottingham Forest

När Premier League drar igång på lördag innebär det i vanlig ordning flertalet matcher 16:00. En av matcherna är nysatsande Newcastle som tar sig an nykomlingarna Nottingham.

Newcastle är precis i uppstarten av sin storsatsning och under sommarfönstret har klubben värvat Sven Botman, Matt Targett och Nick Pope. Även Leicesters storstjärna James Maddison ryktas till klubben men ännu är ingenting officiellt. Spelarna som lämnat klubben under sommaren är Dwight Gayle och Freddie Woodman så vi kan konstatera att Newcastle kommer med en starkare trupp än föregående säsong.

Nykomlingarna Nottingham har varit aktiva på spelarmarknaden och den mest omtalade värvningen är utan tvekan Jesse Lingard som lämnar Manchester United, klubben han tillhört sedan han varit barn. Lingards senaste sejour från “Red Devils” var hans utlåning till West Ham, vilket resulterade i stor succé. Lingard ansluter till klubben gratis som free transfer, men Nottingham har värvat ytterligare spelare för närmare en miljard kronor (Källa: transfermarkt), varav de dyraste är Taiwo Awoniyi (från Union Berlin) och Neco Williams (från Liverpool). Nottingham gör verkligen en storsatsning för att behålla sin plats i den högsta divisionen.

Det är alltså två lag man inte riktigt vet var man har av olika anledningar. Vad som däremot förvånade mig var oddset på Newcastle som i skrivande stund är nere i 1.67. Jag tycker det är värt att spela på Nottingham med plushandikapp till den linan. Vi får helt enkelt lita på den gamla klyschan “nykomlingar gör alltid bra ifrån sig första året”!

Mitt spel: Nottingham Forest +0.75 @2.02 (Unibet)



PS! Dela gärna artikeln med era Betting-kompisar! Vill du ha fler speltips hittar du dem under fliken ”Speltips” högst upp på sajten eller i tabellform på förstasidan.