FPL Team Reveal Gameweek 10

Hej FPL-vänner,

Gameweek 10 drar igång imorgon och vårt lag känns riktigt bra inför denna helg. Haaland fick vila en halvlek i veckan Champions League-möte mot FCK, samtidigt James Maddison är inne i storform!

Under Gameweek 9 skrapade vi ihop 87 poäng och vi hoppas kunna få en lika bra gameweek även denna helg.

Denna helg väljer vi att spara vårt byte. Mitrovic skada är osäker: Skadan sägs inte vara så allvarlig och därför väljer vi att behålla honom. Risken att han kommer in från bänken i helgen gillar vi dock inte och därför placerar vi honom på bänken.

Vi sitter just nu på fyra spelare som inte kommer till spel i Gameweek 12 eftersom matchen mellan Manchester City och Arsenal inte kommer spelas: Martinelli, Cancelo, KDB och Haaland. Problemet med att göra sig av med dessa spelare är att de har ett intressant schema både före och efter deras blank och därför hade jag egentligen gärna behållit dem i laget: Martinelli tror jag kan göra bra ifrån sig mot ett svajigt Liverpool och i övrigt har han ganska tacksamt motstånd. Manchester City-spelarna behöver knappast någon förklaring varför man vill ha dem i laget: Laget i allmänhet och Haaland i synnerhet går som tåget just nu.

Av denna anledning väljer vi därför att spara vårt byte för att lösa problemet senare. Vår trupp ser slagkraftig ut och sparar därför hellre möjligheten till ett dubbetbyte.

Vårt lag i Gameweek 10
Bild från Fantasy Premier League

På lördag förmiddag när denna text skrivs är det fortfarande osäkert hur det blir med Mitrovic. Vi väljer att chansa att han inte kommer till start och placerar honom därför på bänken då risken finns att han gör ett kort inhopp. Även om Fulham inlett starkt så är det viktigare för Fulham att vinna mot Bournemouth och Aston Villa hemma: Med det i åtanke kanske Mitrovic vilas denna helg (?).

Emerson har tyvärr inte blivit en framgångsrik satsning hittills. Även här finns risk för inhopp och då har han dessutom inte samma höjd i sin poängskörd som Mitrovic – Därför placeras han längst ut på bänken.

Kapten

Valet av kapten är självklart – Haaland fick vila i andra halvlek mot FCK och kommer därför utvilad till matchen. Pep Guardiola sa efter matchen att han hade kunna spela mer, men Southampton är ett motstånd de inte besegrade förra säsongen och därför ville Pep vila honom tills dess. Risken för vila bedömmer vi därför som ytters liten, även om Pep har lurat oss förr med sin “Pep Roulette”.

Vi kan i ärlighetens namn inte se ett rimligt skäl att inte bindla honom denna gameweek. Även om man ligger långt efter i sin kompisliga är detta inte ett bra läge att sticka ut med någon annan kapten. Kom istället ihåg att det är en lång säsong – Vi har inte ens spelat 25% än!

Tävla om 200 000kr i Premier League Fantasy

Under Gameweek 9 kommer Paf och Bethard erbjuda mängder av Fantasy-tävlingar på Premier League! På lördag erbjuder dem “Weekly Monster – GW10” där minst 200 000kr kommer liga i potten. Utöver det kommer dem även erbjuda Fantasy-tävlingar på enskilda matcher.

till bethard

Regler och villkor gäller

till paf

Regler och villkor gäller

Lycka till i Gameweek 10!


PS! Dela gärna artikeln med era FPL-kompisar som behöver lite hjälp på traven! Vill du läsa fler FPL tips på svenska hittar du dem under fliken ”Fantasy Premier League