FPL: Wildcard Gameweek 9

Hej FPL-vänner,

Landslagsuppehållet har precis dragit igång men planerar du att använda ditt Wildcard gäller det att agera i tid. Genom att göra dina byten tidigt kan du spara en bra slant på spelarna genom att byta in spelarna innan deras priser går upp.

Detta inlägg är tänkt som tips och inspiration för dig som tänkt använda ditt wildcard inför Gameweek 9

Agera i tid

Vänta inte till sista dagen innan Gameweek 9 innan du använder ditt wildcard. Risken är då att du inte kan bygga samma lag som du har möjlighet att göra nu eftersom väldigt många spelare rasar i pris just nu, medan de spelare som de flesta FPL-managers vill åt ökar i pris.

Skulle en skada uppstå under landslagsuppehållet ske kan du enkelt byta ut spelaren innan deadline. På så vis tar du inte samma risk som man gör om du gör ett vanligt byte tidigt.

Lag att hålla koll på

Newcastle

Newcastles har ett intressant schema resten av året där alla matcher förutom 3 (Manchester United borta, Tottenham borta och Chelsea borta) klassas som enkla i FPL-appen. Alexander Isak börjar sakta men säkert komma in i laget med sina 2 mål på 3 matcher, samtidigt som laget varit stabila bakåt.

Vi valde att satsa på trippelt Newcastle i vårt wildcard inför gameweek 8 och det anser vi fortfarande vara en god idé. Spelare att hålla ett extra öka på om du vill ha in Newcastle-spelare är Nick Pope, Kieran Trippier och Alexander Isak. Beroende på status kan även Allan Saint-Maximin vara intressant när han kommit tillbaka från sin skada.

Crystal Palace

Crystal Palace är troligtvis det lag i hela Premier League som har bäst schema från och med gameweek 10. Fram till och med gameweek 19 har de inte en enda match som klassas som svår i FPL, tre medelsvåra och åtta lätta.

Problemet med Crystal Palace är att de trots allt inte imponerat så värst mycket hittills. Vi tycker absolut att man ska ha in en eller två spelare från London-laget, men tre är lite väl mycket.

Spelare att hålla koll på är naturligtvis fixstjärnan WIlfried Zaha. Även mittbacken Marc Guehi tycker vi är ett bra val till 4.4 om man är ute efter en billig försvarare. Vi vill även lyfta fram målvakten Vicente Guaita som ett tänkbart alternativ om man inte vill ha in Nick Pope. Guaita har haft en rätt jobbig inledning på säsongen men har fullt förtroende som förstamålvakt. Med det kommande spelschema har han goda chanser att hålla nollor i de kommande omgångarna.

Leicester

Leicester har ett väldigt bra spelschema kommande fem omgångar men därefter blir det tuffare igen.

Inledningen på säsongen har varit katastrofal och med tanke på att deras grymma spelschema enbart varar i fem veckor rekommenderar vi att inte investera allt för mycket i Leicester, framför allt i deras defensiv som inte varit bra nog denna säsong. Här finner vi bara en spelare intressant och det är James Maddison. Inför Gameweek 14 kan det dock vara en god idé att försöka göra sig av med honom igen

Fulham

Fulham har haft en imponerande säsongsinledning och parkerar just nu på en sjätteplats i ligan. Kommande sju omgångar har Londonlaget ett bra spelschema och här kan det vara värt att ta in en eller två spelare i sitt lag. Andreas Pereira är ett mycket bra val till sin låga prislapp som i skrivande stund ligger på 4.6. Vi rekommenderar även Alexandar Mitrovic, som har bombat in mål inledningsvis.

Manchester City

Mästarlaget från Manchester måste givetvis också nämnas. Som alltid med Pep Guardiolas lag gäller det dock att välja spelare noga då risken för rotation är stor.

Tre spelare från Manchester City tycker vi är en god idé att ha och Erling Braut Haaland och Kevin De Bruyne är de två spelare som man bör kolla på i första hand. Den tredje och sista platsen finns det många goda alternativ att välja mellan: Ilkay Gundogan, Joao Cancelo, Ruben Dias, Phil Foden och Ederson är de fem som vi just nu tycker är mest intressanta.

Lag om man vill sticka ut

Liverpool

Liverpool har gjort många FPL-managers besvikna under inledningen av säsongen. Salah har levererat mindre poäng än man önskat, samtidigt som försvaret har läckt och de hållna nollorna uteblivit. Många FPL-managers flyr nu Liverpool-spelarna i sina wildcards – Så även vi på BettingCentralen.

Kanske kan nu vara läge att chansa på Liverpool? Mindre ägandeskap på spelarna och en potentiell nytändning under landslagsuppehållet kan vara bra tecken för de managers som väljer satsa på Liverpool-spelare. Trots Liverpools svaga start har Luiz Dias sett bra ut under inledning av säsongen och kan vara värd att satsa på

Sammanfattning

Vad som är unikt just nu är att många något sämre lag har väldigt bra spelscheman, medan de bra lagen har det tuffare.

Till skillnad från inledningen av säsongen då de flesta FPL-lag enbart bestod av spelare från topplagen så är det nu bottenlagen som dominerar i många drafts. FPL-.managers har valt att dumpa spelare från Liverpool och Arsenal och ersatt med Crystal Palace, Leicester, West Ham, Fulham och Newcastle.

Variationen bland lag har ökat och med det kommer vi också se större skillnad i poäng mellan lagen. Frågan är: Ska man satsa på de mindre lagen med superba spelscheman, eller gå emot strömmen och ta in spelare från topplagen?

Vi har en spännande FPL-höst att se fram emot, så se till att komma förberedd!

Tävla om 30 000kr i Premier League Fantasy

Under landslagsuppehållet kommer Paf och Bethard erbjuda mängder av Fantasy-tävlingar på Nations League! Varje dag erbjuder dem ett så kallat “Main Event” där uppemot 30 000kr kommer liga i potten. Utöver det kommer dem även erbjuda Fantasy-tävlingar under enskilda matcher.

Just nu ger även Bethard varje ny spelare 1000kr i bonus genom länken här nedan, medan Paf ger 99 free spins utan omsättningskrav. Kom ihåg att man måste vara minst 18 år gammal och att spela ansvarsfullt:

till bethard

Regler och villkor gäller

till paf

Regler och villkor gäller

Lycka till i Gameweek 9!


PS! Dela gärna artikeln med era FPL-kompisar som behöver lite hjälp på traven! Vill du läsa fler FPL tips på svenska hittar du dem under fliken ”Fantasy Premier League