FPL Team Reveal Gameweek 9

Landslagsuppehållet är äntligen över och på lördag drar gameweek 9 igång av Fantasy Premier League.

Precis som vi nämnde i vårt inlägg inför gameweek 8 är det en risk att använda sitt wildcard precis före ett uppehåll och tyvärr åkte vi på en smäll när Alexander Isak skadades. Även Evertons Nathan Patterson, som var ett populärt val bland de som använde Wildcard Gameweek 8, har skadat sig och beräknas vara borta i 4-5 veckor.

Ersättare till Isak

När Isak skadat sig finns två alternativ: Låta han vara kvar i laget för att man får ihop ett bra lag oavsett, eller byta ut honom.

Väljer man att bytta ut honom finns det flera bra ersättare att välja mellan. Bland annat Haaland och Mitrovic som båda är båda i grym form för tillfället. Både dessa anfallare har vi redan i vårt lag och därför är frågan vem som ska ta den tredje och sista platsen. Vi har hittat två alternativ:

Ivan Toney: Brentfords anfallare är vårt förstaval. Toney har visat på bra form på sistone då han gjort 5 mål och 2 assist på 7 matcher. Kombinera det med ett bra spelschema fram till Gameweek 16 så får vi en fullt duglig ersättare till Isak.

Om Toney är för dyr kan man snegla mot Dominic Solanke. Bournemouth har ett ännu bättre schema än vad Brentford har hela vägen tills VM drar igång i slutet av november. Nackdelen är såklart att Solanke spelar i ett betydligt sämre lag och inte kommer komma till lika många chanser. Men ser man till spelarens prislapp på 5.7M så kan det ändå vara ett bra läge att byta in Solanke.

Sist men inte minst vill vi även bolla upp Ollie Watkins. Prislappen ligger just nu på 7.2M men är man intresserad av en differential så är han spännande med sitt låga ägandeskap. Spelschemat är bra kommande två matcher och därefter är det varken bu eller bä fram tills starten av fotbolls-VM.

Vårt lag
Bild: Fantasy Premier League

Vi valde alltså att byta ut Isak mot Toney och att sätta bindeln på Haaland. Skulle någonting uppstå som gör att vi ändrar oss kommer vi meddela det på vårt Twitterkonto som ni hittar här.

Kapten

Valet på kapten var enkelt för oss: Att inte bindla Haaland känns som en onödig risk att ta, även om Manchester United börjat se lite bättre ut på sistone.

Salah, som varit iskall på sistone, spelar mot Brighton hemma. Har man kvar honom i laget behöver det inte vara en dum idé att sätta den på honom.

Övriga tänkbara alternativ som kan vara värda att lyfta fram är Kane, Maddison och Toney.

Wildcard Gameweek 9 Tips

Planerar du att använda ditt Wildcard denna omgång har vi skrivit ett inlägg om detta. Där tipsar vi om vilka lag man bör hålla kolla på framöver samt spelare i de respektive lagen. Inlägget hittar ni här.

Tävla om 200 000kr i Premier League Fantasy

Under Gameweek 9 kommer Paf och Bethard erbjuda mängder av Fantasy-tävlingar på Premier League! På lördag erbjuder dem “Weekly Monster – GW9” där minst 200 000kr kommer liga i potten. Utöver det kommer dem även erbjuda Fantasy-tävlingar på enskilda matcher.

till bethard

Regler och villkor gäller

till paf

Regler och villkor gäller

Lycka till i Gameweek 9!


PS! Dela gärna artikeln med era FPL-kompisar som behöver lite hjälp på traven! Vill du läsa fler FPL tips på svenska hittar du dem under fliken ”Fantasy Premier League