man raising brazil flag inside football stadium

Fotbolls-VM: Genomgång Grupp G & H

Dan för dan! Om ni inte redan gjort det rekommenderar vi att ni läser våra tidigare genomgångar inför VM:

Men idag tar vi oss igenom turneringens två sista grupper, nämligen grupp G och H

Grupp G: Brasilien, Serbian, Schweiz & Kamerun

Brasilien

Brasilien åker till Qatar som förhandsfavoriter att vinna hela turneringen. Inte så konstigt kanske när man ser deras oerhörda kvalitet inom laget. Kommer de leva upp till förväntningarna?

  • Lagets stjärna: Neymar. Neymar väntar fortfarande på sitt första VM-guld efter hans stora chans i hemma-VM 2014. PSG-stjärnan åker till Qatar som den största stjärnan i det bästa laget.
  • Laget joker: Dani Alves. Den gamla Barcelona-försvararen hittade in till truppen! Kommer säkert ha stor betydelse utanför planen men hur mycket speltid han får återstår att se
  • Lagets stjärnskott: Vinicius Jr. Real Madrids offensiva pjäs är blott 22 år gammal men har redan hunnit vinna Champions League. Bolltrollare som kommer bjuda på fin offensiv fotboll.

Serbien

Serbien har, som så ofta, ett bra lag på pappret med mycket kvalitet. Blir detta turneringen då de äntligen får alla pusselbitar att falla på plats?

  • Lagets stjärna: Sergej Milinkovic-Savic. Komplett mittfältare som länge ryktats till de europeiska toppklubbarna.
  • Lagets joker: Aleksandar Mitrovic. En spelare som blandar och ger. Har hittat formen och kommer till VM med stort självförtroende.
  • Lagets stjärnskott: Dusan Vlahovic. 22-åringen har redan hunnit ta flytten till Juventus men har ännu inte visat upp samma kvalitet som den i Fiorentina

Schweiz

Efter uttåget mot Sverige senast är Schweiz ute efter revansch. Ett på pappret ganska tråkigt lag, men som har tillräckligt kvalitet att kunna gå långt

  • Lagets stjärna: Yann Sommer. Har under flera års tid varit en kvalitetsmålvakt i Bundesliga. Behöver storspela om Schweiz ska lyckas nå framgång
  • Lagets joker: Xherdan Shaqiri. Den gamla Liverpool-spelaren spelar numera för Chicago fire i MLS. Håller han fortfarande måttet?
  • Lagets stjärnskott: Ardon Jashari. 20-årig defensiv mittfältare som spelar för Luzern i den imhemska ligan. 4 assist på 15 matcher i ligan denna säsong.

Kamerun

Som vanligt ett av Afrikas bästa lag med en intressant mix av spelare från bland annat Premier League, Serie A och Bundesliga. Goda chanser att klara avancemang från gruppen.

  • Lagets stjärna: Andre Frank Zambo Anguissa. Viktigt kugge i Napoli som gör lite vad dem vill i ligan och Champions League denna säsong.
  • Lagets joker: Eric Maxim Choupo Moting. Med sina kontrakt i PSG och Bayern Munchen måste han ha en av världens bästa agenter. Upp till bevis i VM.
  • Lagets stjärnskott: Bryan Mbeumo. 23-åring som redan gjort sig ett namn i Premier League. Viktig spelare för sitt Brentford.
Grupp F: Speltips

Richarlison får stort förtroende i Brasilien och chansen att han öser in mål är goda. Vi spelar att han gör flest mål i gruppen

Speltips: Richarlison flest mål i gruppen @5

Grupp H: Portugal, Uruguay, Ghana & Sydkorea

VM:s vackraste grupp? Den har ALLT: Kvalitet på lagen, fyra olika världsdelar och jämn nog att alla lag har god chans att lösa avancemang. Här kommer alla matcher bli ren njutning att kolla på!

Portugal

Portugal åker till VM med en av sina starkaste trupper någonsin. De har rutin blandade med individuell skicklighet på samtliga positioner. Lite ironiskt när deras stora stjärna är på nedgång.

  • Lagets stjärna: Cristiano Ronaldo. Totalt iskall och utfryst i klubblaget. Ska Ronaldo lyckas tysta tvivlarna?
  • Lagets joker: Pepe. Många är nog förvånade över att Pepe fortfarande spelar fotboll. Men det gör han, och är fortsatt viktig för detta portugisiska landslag
  • Lagets stjärnskott: Nuno Mendes. Vänsterbacken är bara 20 år gammal men får redan speltid i sitt PSG och Portugal.

Uruguay

Återigen en “dark horse” att gå långt i turneringen. Flera storspelare med imponerande klubbadresser där de dessutom får speltid. Sista chansen för deras gamla storstjärnor Cavani och Suarez att vinna en medalj

  • Lagets stjärna: Luis Suarez. Som 35-åring är han såklart inte den spelaren han en gång var, men är fortsatt tänkt startspelaren. En näsa för mål som få andra.
  • Lagets joker: Federico Valverde. Komplett mittfältare som blivit en viktig kugge i Real Madrid. Besitter goda offensiva kvaliteter.
  • Lagets stjärnskott: Darwin Nunez. Värvades till Liverpool för dyra pengar men har inte hittat rätt än. Som 23-åring har han dock tiden på sin sida.

Ghana

Ghana kommer till VM med många kända namn för Premier League-anhängare. Får man revansch på Uruguay efter uttåget i VM 2010?

  • Lagets stjärna: Thomas Partey. Arsenal-mittfältare slutade på delad ledning i den interna skytteligan under VM-kvalet. Blir en viktig kugge om Ghana ska gå vidare från gruppen.
  • Lagets joker: Jordan Ayew. Högst osäkert om han kommer starta, men blir isåfall en spännande “super sub”. Lång historik i Premier League och spelar för tillfället i Crystal Palace.
  • Lagets stjärnskott: Tariq Lamptey. Offensivt stark ytterback som spelar för Brighton i Premier League. 22-åringen kan dock få svårt att ta plats i startelvan på grund av konkurrenssituationen i backlinjen.

Sydkorea

Heung Min Sons Sydkorea blir en outsider i gruppen och kommer förlita sig mycket på Tottenham-stjärnan. På förhand det svagaste laget i gruppen.

  • Lagets stjärna: Heung Min Son. Sydkoreas främsta spelare i modern tid och en av Tottenhams viktigaste spelare.
  • Lagets joker: Hee Chan Hwang. Startar sällan för sitt Wolverhampton utan får främst agera inhoppare. Nu gäller det att ta chansen och visa upp sig för Hwang.
  • Lagets stjärnskott: Kang In Lee. Offensiv mittfältare som blivit en given startspelare i La Liga-laget Mallorca. 2 mål och 3 assist hittills denna säsong.
Grupp H: Speltips

Här hoppas vi att Portugal bjuder på lite mer offensiv fotboll än under EM-turneringen som de vann 2016. Vi spelar ett överspel på antal mål i gruppen!

Speltips: Över 14.5 mål i gruppen @2.3