man raising brazil flag inside football stadium

Fotbolls-VM: Genomgång Grupp A & B

Äntligen närmar det sig: Världsmästerskapet i fotboll som ska lysa upp den gråa hösten!

Vi på BettingCentralen kommer slå på stort under mästerskapet:

  • Genomgång av alla 8 grupper samt ett långtidsspel i varje grupp
  • Speltips inför VARJE match som kommer finnas här på sajten och Twitter!
  • Tävlingen #VMLöken som ni kan följa här och på Twitter. Mer info i detta inlägg
  • Vi kommer även spela i PAF:s VM-fantasyturnering som ni kan följa på vårt Twitterkonto.

Först ut är grupp A & B!


Grupp A: Qatar, Senegal, Ecuador & Nederländerna

Qatar

Värdlandet Qatar inleder mästerskapet på söndag matchen med Ecuador. Det blir direkt en måstematch för Qatar eftersom Ecuador är, på pappret, deras lättaste match. Trots detta går Qatar in i matchen som underdog och allt annat än en fjärdeplats hade varit en överraskning.

  • Lagets stjärna: Almoez Ali. Ali är född i Sudan men flyttade redan som barn till Qatar. Som 26-åring har han redan hunnit göra 39 mål i landslagströjan. Ska Qatar nå framgång gäller det att Ali visar storform.
  • Lagets joker: Pedro “Ró-Ró” Miguel. Ró-Ró, som är född i Portugal, började spela i Al Ahli i Qatar redan 2011. 2016 började han sedan spela för Qatars landslag, då 26 år gammal.
  • Lagets stjärnskott: Homan Ahmed. Som 23-åring är vänsterwingbacken en av de yngsta spelarna i truppen och den yngsta som förväntas ta en startplats. Trots sin unga ålder har han hunnit göra 25 landskamper och 2 mål.

Ecuador

Ecuador kommer till mästerskapet med en spännande trupp och laget har absolut möjlighet att ta sig vidare från gruppen. Kampen om andraplatsen bör stå mellan Ecuador och Senegal. Vi bör även nämna att Ecuador har tre spelare från Brighton, som går starkt i Premier League.

  • Lagets stjärna: Enner Valencia. Valencia, som numera spelare i Fenerbahce, har tidigare representerat bland annat West Ham och Everton. Som 33-åring blir detta troligtvis hans sista mästerskap och bättre förutsättningar kunde han knappast önska sig. Många ögon kommer vara på Valencia under öppningsmatchen.
  • Lagets joker: Pervis Estupinan. Brightons vänsterback är inte känd för att vara en målskytt, men lyckades ändå göra två mål under VM-kvalet. Kanske lyckas han trolla in ytterligare ett mål eller två även under mästerskapet?
  • Lagets stjärnskott: Moises Caicedo. Som 21-åring har Caicedo redan gjort sig ett namn i England. Han har spelat nästan varje minut denna säsongen för Brighton i Premier League och kommer trots sin unga ålder bli en nyckelspelare för Ecuador.

Nederländerna

Nederländerna går in i gruppen som storfavorit och allt annat än avancemang från gruppen hade varit ett stort fiasko. Trots favoritskapet är detta inte ett av Nederländernas starkaste generationer och precis som under VM kommer mycket av det offensiva ansvaret ligga på Memphis Depays axlar. För Nederländerna bör gruppspelet mer ses som en uppvärmning där deras “riktiga” utmaning börjar först i slutspelsfasen.

  • Lagets stjärna: Virgil Van Dijk. Att Van Dijk är den stora stjärnan råder det inget tvivel om. Av många ansedd som världens bästa mittback och kapten för sitt landslag. Som 31-åring kan det bli han sista VM, åtminstone det sista där han är en av världens främsta.
  • Lagets joker: Cody Gakpo. Har inlett säsongen strålande för sitt PSV och förväntas bli en startspelare under VM. 3 mål på 9 landskamper.
  • Lagets stjärnskott: Ryan Gravenberch. 20 år gammal men har redan hunnit flytta från Ajax till Bayern Munchen. Ett stort framtidsnamn för “Oranje”

Senegal

För Senegals storstjärnor Mane, Koulibaly och Mendy blir detta troligtvis deras sista chans att nå VM-framgång. Förväntningarna på laget är att lösa ett avancemang, men därefter kommer de få det tufft. Afrikas bästa landslag(?)

  • Lagets stjärna: Sadio Mane. Mane går en kamp mot klockan att kunna spela i VM efter att nyligen ha dragit på sig en skada. Utan honom kan Senegal få det tufft.
  • Lagets joker: Ismaila Sarr. Många Premier League-fantaster är säkert bekanta med Sarr. Spelar i Watford och följde med klubben när i Championship. En spännande högerytter – Håll ögonen öppna när han får bollen längs högerkanten för då kan det gå undan!
  • Lagets stjärnskott: Bamba Dieng. 22-åring som börjar få lite speltid i Marseille. Totalt 6 matcher denna säsong och 1 mål.
Grupp A: Speltips

I grupp A har vi stort förtroende för Ecuador att ta sig vidare från gruppen. Senegal kommer få det tufft om inte Mane kommer till start och Qatar bör inte kunna mäta sig med de resterande lagen i truppen.

Speltips: Ecuador att gå vidare @2.00 (Bethard)

Grupp B: England, Iran, USA & Wales

England

Som vanligt kommer England till turneringar med stora förhoppningar och förväntningar. Bred trupp med mycket kvalitet på varje position. Är det Englands tur att äntligen få lyfta VM-bucklan igen?

  • Lagets stjärna: Harry Kane. En av världens främsta anfallare under flera års tid. Nyckelspelare om England ska gå långt i mästerskapet: Nummer nio-positioner är den position där det inte finns lika bra täckning som på resterande positioner.
  • Lagets joker: Phil Foden. Southgate har många alternativ på Fodens position och även om han är en världsspelare är det inte säkert om han kommer starta. Gör han inte det kan han bli en “super sub” av högsta kvalitet för engelsmännen.
  • Lagets stjärnskott: Jude Bellingham: Precis som Erling Haaland ifjol är det bara en fråga man ställer angående Bellingham: När lämnar han Dortmund och var hamnar han härnäst? 19 år gammal men redan en superstjärna som är på många storklubbars radar.

Iran

Iran är ett lag som verkar underskattas av många. Anfallstrion Taremi (Porto)-Azmoun (Bayer Leverkusen) -Jahanbakhsh (Feyenoord) är av hög kvalitet och samtliga är i en ålder där de bör vara på toppen av sin karriär. Spännande svenskkoppling i laget i form av Saman Ghoddos som är född i Malmö. Kan Iran bli turneringens skrällag?

  • Lagets stjärna: Sardar Azmoun. 10 mål och 4 assist under VM-kvalet talar sitt tydliga språk. Tyvärr inte hittat storformen lagom till VM – På 11 matcher har han gjort 0 mål och 1 assist denna säsong.
  • Lagets joker: Alireza Jahanbakhsh: Fem mål under VM-kvalet – Jahanbakhsk vet fortfarande hur man hittar nätet. Gör nu sitter tredje VM

Wales

Mästerskapet kommer bli det sista för lagets superstjärna Gareth Bale som sjunger på sista versen borta i Los Angeles. En spännande trupp med många erfarna spelare blandat med unga talanger.

  • Lagets stjärna: Gareth Bale. Flest mål och flest assist för Wales under kvalet – trots sin ålder är Bale fortfarande en nyckelspelare. Med sina 39 landslagsmål är han deras främsta målskytt genom tiderna och nu hoppas han att få avsluta på bästa sätt
  • Laget joker: Danny Ward. När Kasper Schmeichel lämnade Leicester valde deras tränare Brendan Rodgers att inte köpa in en ny målvakt utan istället ge Danny Ward chansen. Ward fick, likt resten av Leicester, en mardrömsstart men har nu gjort en helvändning med flera hållna nollor på de senaste matcherna. Formen behöver hålla i sig om Wales ska avancera från gruppen.
  • Lagets stjärnskott: Neco Williams. 21-åringar lämnade i somras Liverpool för Nottingham där han är given i deras startelva. Flytten visade sig vara ett perfekt val.

USA

Förväntningarna på USA inför mästerskapet är låga – Flera av deras stjärnspelare är fortfarande unga och frågan är om inte de kommer vara som bästa under nästa VM-mästerskap då dem dessutom är värdnation? Å andra sidan fick USA en relativt tacksam lottning och med lite medvind kan amerikanarna lösa ett avancemang från gruppen.

  • Lagets stjärna: Christian Pulisic. Chelseas 24-åring är USA:s stora stjärna och spelaren som de kommer förlita sig på. Har dock inte lyckats ta nästa stora kliv i karriären då han får nöta mycket bänk i klubblaget.
  • Lagets joker: Weston McKennie. Tillsammans med Pulisic lagets stora stjärna. Mittfältaren har ett ruskigt målfacit i landslaget med 9 mål på 37 matcher.
  • Lagets stjärnskott: Giovanni Reina. 19-åringen har fått göra flera inhopp för Dortmund under säsongen och även lyckats göra 2 mål. Kan bli USA:s nästa stora stjärna och värderas redan högt
Grupp B: Speltips

I grupp B hittar vi ett spel med något högre odds. Iran bör kunna mäta sig med USA och Wales och med lite medvind kan de lösa ett avancemang från gruppen. Här tycker vi att oddset ligger lite för högt.

Speltips: Iran att gå vidare @4.50 (Bethard)


Imorgon kommer nästa del där vi går igenom grupp C och D. Har ni några frågor så når ni oss som vanligt på vårt Twitter-konto @BetCentralen. Ha det fint så länge!